Vocal Group Difference is een klein, dynamisch koor met een veelzijdig repertoire, dat varieert van close harmony, pop en jazz tot wereldmuziek, kerstliederen en klassiek.
We zingen vaak a-capella, maar als de muziek er om vraagt ook met pianobegeleiding  of met combo.

VG Difference is in 2004 van start gegaan als projectkoor, onder leiding van Erik Stijnen, die ons, gedreven en met veel geduld, in 14 jaar heeft gebracht tot waar we nu staan:
EEN HECHTE GROEP, FIJN OM IN TE ZINGEN, EEN GENOT OM NAAR TE LUISTEREN.

VG Difference werkt met projecten, waarbij de lat steeds iets hoger wordt gelegd: na de Ierse Folksongs en het Beatles-project was Jazz-à-la-Carte een bijzondere muzikale uitdaging, en bij het project The Elements zorgden sfeervolle belichting en beelden van aarde-water-lucht en vuur voor een extra dimensie.
Helemaal uit ons dak gingen we in 2017 met ons laatste project Unforgettable, waarbij het publiek in een tweemaal uitverkochte zaal “in the mood” van de jaren 30-50 werd gebracht, niet enkel door het bekende repertoire van o.a. Frank Sinatra en Andrew Sisters, maar ook door de (aan-)kleding en de door ons  ingestudeerde “pasjes en dansjes”.

Als projectkoor kan de samenstelling van de groep nog wel eens veranderen: gastzangers kunnen zich enkel voor een project aanmelden (al hopen wij natuurlijk dat ze daarna besluiten te blijven). Na een jaar intensief repeteren wordt een project afgerond met enkele optredens.

Sinds januari 2018 hebben we een nieuwe dirigent, Ruud Pricken, met wie we wellicht nieuwe wegen zullen inslaan. Het belangrijkste is en blijft dat de leden graag zingen: plezier tijdens en na de repetitie is de basis van de groep.