Wie zijn wij?
Vocal Group Difference is een klein dynamisch koor met een veelzijdig repertoire. Dit komt tot uiting in een divers programma, waarin licht klassieke muziek hand in hand gaat met jazz en pop.
Vocal Group Difference is in 2004 opgericht door een groep enthousiaste zangers uit de regio Midden-Limburg, onder leiding van Erik Stijnen. Met hem werden de afgelopen jaren een aantal thema-projecten uitgevoerd, die de veelzijdigheid van de groep aantonen. Zo zijn onder andere projecten met Iers-Keltische muziek, muziek van de Beatles, een bijzonder Jazz-a-la-Carte project, een project rondom de vier elementen Vuur, Water, Lucht en Aarde, en een “Unforgettable” theaterproject met muziek uit het Amerika van rond de beide wereldoorlogen uitgevoerd.
Vocal Group Difference bestaat uit een vaste kern van ongeveer 24 leden en wordt bij projecten ondersteund door projectleden. De muzikale leiding is sinds 2018 in handen van dirigent en pianist Ruud Pricken.
De leden van Vocal Group Difference vormen een fijne vriendengroep. Naast het repeteren op vrijdagavond in Melick en het uitvoeren van een aantal concerten per jaar binnen en buiten Limburg speelt ook de gezelligheid een grote rol. De beloning voor onze muzikale prestatie met een gul applaus van het publiek gaat prima samen met het hebben van plezier met elkaar. Hier wil je toch bij zijn, niet waar?